fbpx
20.8 C
Skopje

ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ДВОЈАЗИЧНОСТ И ПРОМЕНА НА ИМЕ

АКТУЕЛНО

ПОВИК ОД ТАТКОВИНАТА
Браќа и сестри Македонци
МОС-Македонски Обединети Сили заедно со нашиот братски сојузник Тврдокорни и неколку други патриотски организации,го повикуваме Македонскиот народ на предупредувачки протест во недела на 21,01,2018 во 13,00ч пред Македонското собрание .
Овој протест е изнуден од очигледната уништувачка политика која ја спроведуваат поедини политичари во нашата земја.
Проблемот околу наметнатата двојазичност ,спроведувањето на тиранската платформа,неприродното збратимување со бугарската црква и процесот околу менувањето на името и одрекување од нашиот идентитет се сериозна причина да ниеден од нас не стои настрана како ништо да не се случува.
Состојбата е алармантна и нашата земја Македонија сега бара јунаштво од својот народ да може да ја одбрани правдата своите семејства и својот дом
Бегањето од борбата за Македонија е најголем срам за еден Македонец а отпорот е чест обврска и должност кој воедно е и пат кон бога .
Го замолуваме единствен праведен бог да не благослови со храброст во борбата за Македонија која допрва започнува .
Слобода за Македонскиот народ а смрт за предавниците !!
-МОС-Македонски Обединети Сили
-Тврдокорни

ПОВИК ОД ТАТКОВИНАТА Браќа и сестри МакедонциМОС-Македонски Обединети Сили заедно со нашиот…

Posted by МОС Македонски Обединети Сили on Tuesday, January 16, 2018

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -