29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Предноста на онлајн Рулетот во живо наспроти традиционалниот

Разликата помеѓу онлајн Рулетот во живо и традиционалниот рулет не е голема, но сепак ја има. Онлајн казината нудат бонуси па тие бонуси може да ги искористете за играње. Тоа е една од причините, затоа што традиционалните казина не нудат такви бонуси. Софтверот е одлично изработен, и имате контакт со дилерот исто како и кај традиционалниот рулет. Секако дека Рулетот во живо потекнува на основа на традиционалниот, но е со малку подобрени карактеристики.

Кога играте Рулет во живо ќе ви биде претставен дилер во живо и може да бирате кај кого ќе играте. Играњето се одвива во реално време, не се работи за снимка и слично. Имате опција и чет во живо преку кој може да го констактирате дилерот. Исто така може да бидете неколку играчи кај ист дилер. Однесувањето кон дилерот и слично исто така е наведено во правилата на онлајн казиното и добро е да се запознаете со нив.

Рулетот во живо е одличен и за почетници

Правилата за секоја рулет маса одредуваат колку е максималиот износ а колку минималниот. Секоја маса во казиното има свои лимити односно колку може да се изгуби и колку да се добие. Разликата на овие две вредности обично е огромна. Секогаш пред играње видете кои се лимитите на таа маса, тоа ќе ви помогне да изберете вистинска стратегија.

Веројатност на добивка кај рулетот

Броевите од 1 до 36 имаат повеќе особини, без разлика дали се црни или црвени или парни и непарни. Во секој случај нивните особини ги делат на две групи. Така шансата ви е 50-50%. Но тука влегува во игра и нулата, која не спаѓа во ни една од овие групи. Нулата прави веројатноста на добивка да биде 48.6%.

Рулетот во живо се игра исто како и во традиционалните казина, но го нуди комфорот на вашиот дом. Играта е потполно иста, тоа  значи дека ставате чипови на броевите кои сакате или на комбинациите. Откако дилерот ќе го заврти рулет тркалото, се покажува која бројка е избрана. Доколку е вклучена во вашата опклада тогаш вие остварувате добивка.

поврзани објави

Последни објави