29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Тикет во живо – предности кои ви ги пружа овој тип на тикет

Кога ќе го чуеме зборот тикет, автоматски не потсетува на стандардните тикети кои ги уплаќаме во кладилница. Но со развивањето на технологијата, напреднуваше и кладењето. Па така пред 10 години тикет во живо беше само еден „смешен“ концепт, а сега е тренд.

Тикетите во живо се многу популарни не само затоа што се во тек со времето, туку нудат некои предности. А за оние кои се кладат нормално дека тоа е многу важно. Затоа што кладењето за некои е само хоби, пак за други тоа е начин за остварување на профит и забава.

Тикет во живо – изглед и конструкција

Конструкцијата на тикетот е слична како и „стандардните“ тикети. Таа во голем дел зависи од онлајн кладилницата, односно каков изглед ви нуди кладилницата. Изгледот може да биде различен во различни кладилници, но содржината на тикетот е скоро иста. На тикетот го имате кодот, според кој се валидизира вашиот тикет, изиграните натпревари и пресметка за уплата/исплата. Како што рековме, сличен е со традиционалните тикети, разликата е во натпреварите на тикетот.


На тикетот во живо типувате на натпревари во живо. Понудата на која може да се кладите е определена од обложувалницата, односно сте малку ограничени за разлика од традиционалните тикети.Но во секој случај кладењето во живо ви нуди многу опции, па така вие имате шанса да одберете на што ќе се кладите. Овој тип на кладење, е во експанзија многу години, па така „секојдневно“ понудата се зголемува. Кај кладењето во живо коефициентите се движат во зависност од тоа како се одвива играта. Опциите на кои може да се кладите и коефициентите се разликуваат во зависност од видот на спорт.

Тикетот во живо ви нуди брза исплата

Уште една разлика од нормалните тикети е во исплатата. Како што знаеме, за исплата на традиционалните тикети, треба исплатата да се процесира, што во некои кладилници знае да потрае ден, или два. Со тикетот во живо тоа не е случај, по завршување на натпреварот вие одма може да извршите исплата на тикетот. Без никакви процесирања, и чекање.

поврзани објави

Последни објави