21.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Втор пат годинава снег во Сахара

По втор пат оваа година населението на градот Аин Сефра во Сахара се израдува на снег.

Песочните дини во пустината се прекриени со снег. Во декември 2016 година во Алжир падна снег за прв пат по 37 години, а оттогаш снег паѓа уште три пати.

Температурата во Аир Сефре во овој период од годината се движи од 6 до 12 степени.

поврзани објави

Последни објави