3.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

ФОТО: Џемпери за слоновите поради ниските температури

Во Индија времето не се како во Македонија, па ниските температури ги изненадија сите, поради што локалното население во едно село на креативен начин ги заштитува слоновите.

Жените се погрижиле слоновите да не смрзнуваат, поради што им сплеле и облекле огромни прекривки, откако било најавено дека температурите ќе варираат околу нулата.

Слоновите се облечени во џемпери од кои им се покриени грбот, нозете и вратот. Овој вид на животни е чувствителен на студот и лесно можат да заболат, поради што е потребен таков вид на грижа.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -