Mon. Oct 2nd, 2023

17 годишниот Џеј Окслеј долго се борел со редок и агресивен вид на тумор, поради кој од 11-ти Декември минатата година бил во индуцирана кома.

На неизмерна радост на неговите блиски, тинејџерот се разбудил од кома на 20-ти Декември и сите се надевале дека заедно ќе го поминат Божиќ. Последните зборови кој ги кажал биле :  Среќен Божиќ, многу ве сакам сите. “

Но на самиот Божиќ здраствената состојба нагло му се влошила и пак бил ставен во индуцирана кома. Џеј починал на 9-ти Јануари, а покрај него на болничкиот кревет биле неговите родители како и помладиот брат и сестра.

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.