Mon. Oct 2nd, 2023

Американската пејачка Мадона изјави нејзините зборови на протестниот марш против претседателот на САД Доналд Трамп во Вашингтон биле разбрани неправилно и извадени од контекст од медиумите. Поради нејзиниот говор таа доби остри критики.

Тајната служба која има задача да се грижи за безбедноста на претседателот на САД, ќе отвори истрага против 58 годишната пејачка Мадона, која во својот говор користеше пцовки и повикуваше на револуција, за која како што велеше, мора да има и жртви.

“Бесна сум. Да, многу размислував за тоа да ја кренам Белата куќа во воздух. Дури иако знам дека тоа нема да промени ништо. Но, не смееме да паднеме во очај”, порачала популарната Мадона.

На реакција од надлежните не се чекало долго. Од Тајната служба е потврдено дека започнала истрага.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.