Sun. Sep 24th, 2023

На 30. јануари беше верификуван мандатот на 120 пратеници во Собранието на Република Македонија, но и покрај тоа, тие се уште не одржале седница, а сепак ќе земат плата.

Едмонд Адеми, инаку висок функционер во редовите на СДСМ, преку својот официјален Фејсбук профил побара сите 120 пратеници своите плати да ги донираат на сиромашни семејства, на кои тоа им е и повеќе од потребно.

За еден ваков предлог, пратениците воопшто и не треба да размислуваат, туку истиот ден откако ќе ја добијат платата, да направат среќни барем неколку социјално загрозени фамилии. Предлогот наиде на поддршка од јавноста, па сега на чекор се пратениците.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.