15.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024
spot_img

ФОТО: Луѓето кои не се инфилтрирани во политика, на крајот завршуваат како претседатели

Доналд Трамп, човекот кој со речиси никакво политичко искуство, успеа да ги победи сите политички кандидати за претседатели од републиканската партија, а на крај го победи и кандидатот од демократската партија Хилари Клинтон, пред неколку денови и официјално стапи на должност, претседател на една од најголемите светски сили, САД.

На јавноста порано Трамп и беше познат само како успешен бизнисмен, но не и човек кој еден ден ќе се инфилтрира во политиката, а уште помалку дека ќе стане и прв човек на САД. Тоа го потврдува и објавата на еден од најпопуларните луѓе на социјалните мрежи, Дан Билзериан.

Имено, Дан Билзериан, пред само 2 години, поточно на 16 декември 2015 година, објави слика на социјалната мрежа Фејсбук, на која тој е на средба со сега веќе претседателот на САД, Доналд Трамп. Уште поинтересно е тоа што Дан на сликата напиша:

„Во ера на лоша политичка коректност, мора да ги почитуваш луѓето кои воопшто не се инфилтрирани во неа“.

Со ова доаѓа до заклучокот, доколку не си инфилтриран или определен кон политичка партија, еден ден ќе бидеш на највисокото место во едната или другата.

In an age of pussified political correctness, you have to respect the people who remain unfiltered Donald J. Trump

Posted by Dan Bilzerian on Wednesday, December 16, 2015

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави