12.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Во парламентот во Белгија се служи бесплатно пиво и вино

Етичкиот комитет на белгискиот федерален парламент дал предлог до спикерот Зигфирд Браке да го стави на гласање бесплатниот алкохол кој веќе 27 години го добиваат парламентарците.

Сепак, ваквиот предлог наиде на осуда кај речиси сите пратеници, кои без поголем проблем го одбија овој предлог, објаснувајќи дека не постои никаков проблем за сето тоа.

Од страна на етичкиот комитет сметале дека дел од пратениците кога консумираат алкохол, знаат да бидат крајно непристојни во дебатите.

Во далечната 1990. година Собранието на Белгија донесе закон, според кој сите пратеници ги следува бесплатно служење на вино и пиво, додека одлучуваат за иднината на државата.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави