18.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Македонски државјанин уапсен во Австрија – бил дел од џихадистичка мрежа

Австриската полиција во низа акции, во кои учествувале околу 800 полицајци, уапсиле 11 лица, за кои се сомничи дека биле дел од џихадистичка мрежа, односно членови на „Исламска држава“.

Како што пишува порталот „The Local“, полицијата во Австрија мрежата ја насочила особено кон лица кои потекуванаат од поранешна Југославија, а во овој момент имаат место на живеење на оваа држава.

„Австриската полиција направи повеќе акции, каде учествуваа околу 800 полицајци. Уапсени се 11 лица, кои биле дел од Исламската држава. Станува збор за тројца Австријци, со миграциско потекло, двајца Бошњацки и по еден Бугарин, Сириец и Македонец“, стои во извештајот на полицијата во Австрија.

поврзани објави

Последни објави