13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

АЕК: Теренот за новиот мобилен оператор е подготвен

Може да влезе новиот трет мобилен оператор во земјава најавуваат од Агенцијата за електронски комуникации. Исто така директорот на АЕК, Сашо Димитријоски најавува дека има интерес за влез во Македонија на нов мобилен оператор.

„ Има интерес, но ќе видиме како ќе се одвиваат натаму договарањата. Околу виртуелните оператори еден веќе е во функција, вториот очекуваме во најскоро време да почне со работа. Исто така, насекаде го промовримае концептот кој овозможува на виртуелните оператори да работат економски исплатливо и очекуваме дека ќе имаме дополнителни интереси од други виртуелни оператори“- истакнува Димитријоски.

Инаку, од АЕК ги опоменаа мобилните оператори дека треба уште многу да работат на подобрување на квалитетот на сигналот. Дваесет отсто од поплаките на корисниците биле за лошиот квалитет на сигналот во мобилната мрежа.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави