Mon. Oct 2nd, 2023

Полицијата за обид за убиство ги сомничи Виту М. (22) кој е уапсен, а неговиот возач и пријател Иван. К подоцна сам се предал на полицијата.

Откако во Среда вечерта полицијата го уапсила 22 годишниот Виту М. поради сомневање дека учевствувал во киднапирање и обид за убиство, полициската истрага продолжила.

Вито во текот на Четврток е приведен на испитување во Жупанското државно обвинителство за обид за убиство. Полицијата извести дека се сомневаат дека тој во Сабота, на 21 јануари, со огнено оружје му нанел тешки телесни повреди на 20 годишникот, а потоа го оставил во бунар и се одалечил од местото на нападот.

Од полицијата известија дека младичот е погоден со 11 куршуми во нозете, рацете, а потоа фрлен во три метри длабок бунар.

Откако ќе заврши кривичната истрага двајцата осомничени момчиња ќе бидат препратени во притвор СТП Сплит – Далмација, а после тоа на испитување во обвинителството.

Овој настан се случил во Хрватска, а истиот ги потресе тамошните граѓани на Хрватска.

Leave a Reply

Your email address will not be published.