13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Добил еден милион долари бидејќи наставничката не го пуштала во тоалет

Судот во САД донел одлука на ученик од Калифорнија да му се исплати оштета во вредност од 1,3 милиони долари.

Причина било тоа што ученикот бил приморан да изврши нужда во гаќи, бидејќи наставничката не го пуштила во тоалет. Поротата во Калифорнија донел одлука за сулучајот кој е покренат од 2012 година  а епилогот го добила во 2016, на детето да му се исплати 1.3 милиони долари.

Од локалната самоуправа соопштено е дека им е жал за случувањето и дека до крај ќе разоткријата настаните. Судот исто така донел одлука да му се исплати на ученикот 41 илјада долари поради нанесување на душевна болка.

 

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави