Sun. Oct 1st, 2023

Во прес службата ,, Хеликоптер Русија “ соопштуваат дека компанијата која произведува авиони ,,Прогрес“ започнала тестирање на првиот борбен хеликоптер „ Алигатор Ка 52 “.

Како се наведува првата серија на „ Алигатор“ планирана е да се извезе пролета оваа година. Оваа верзија е модификација на хеликоптерот Ка-50 ,,Црна Ајкула “. Предвидена е за откривање и распознавање на различни објекит, напредни копнени објекти, уништување на оклопна техника на авиони и хеликоптер кој ниско летаат.

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.