10.8 C
Skopje
Saturday, April 20, 2024
Платено политичко рекламирање

НЕВЕРОЈАТНО: Пожар на површината за замрзнато руско езеро? (ВИДЕО)

Руски новинар на социјалните мрежи постави видео на кое може да се забележи редок феномен на езерото Бајкал.

На видеото лесно може да се забележи како на површината која е покриена со лед се издигнува пламен. Висината на огнените јазли достигнува околу еден метар, а локални рибар тврдат дека оваа појава може да продолжи доста долго време.

Експертите објаснуваат дека такви пожари кои настануваат под ледот се резултат на запаливи гасови. Тие се собираат под дебелите наноси на лед, а потоа излегуваат на површината на езерото. Според нив тоа може да биде многу опасно по живот.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

Последни објави