30.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

ФОТО: Црвен крст донираше хуманитарна помош на погодените од студениот бран

Црвен крст на Република Македонија продолжи со дистрибуција на хуманитарна помош за семејства погодени од студениот бран.

Денес на агентата на  тимовите на Црвен крст на Република Македонија, Црвен крст на град Скопје и Црвен крст на Република Македонија Општинска ограноци беше Крива Паланка, односно селото Дурачка Река и останатите погодени села во околината.

На жителите на овие краишта им беше донирано храна, средства за лична хигена, лекови, а им беа извршени и лекарски прегледи.

поврзани објави

Последни објави