35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Мажи внимавајте: Ова е периодот во кој жените изневеруваат!

Иако според истражувањата докажано е дека мажите се оние кои повеќе изневеруваат од жените, постои период кога голема е веројатноста жената да го изневери својот партнер.

Овој период е познат како период на овулација, а тоа е кога припадничките на понежниот пол се осеќаат дека треба да се докажат и да бидат подобри од својата конкуренција.

Иако мислиме дека тие во тој период полесно се ранливи, тажни и склони кон трошење, според едно истражување докажано е дека тие повеќе се склони кон изневерување, а за тоа виновни се нивните хормони.

Во овој период исто така карактеристично за жените е промените во расположението, па тогаш тие се претвараат во вистински „грабливки“.

поврзани објави

Последни објави