Плавуша и доктор

0
1
Плавуша

Плавуша отишла на доктор и влегла во ординацијата за преглед. Ајде соблечете се и легнете на креветот, ве молам, вели докторот. Плавушата: Леле докторе, колку сте некултурни и брзи, може ли предигра прво?

Две плавуши си прават муабет. Како ти е врската со дечкото? Не ми е повеќе дечко. Така и му треба. Еден е клошар во градот. Сопруг ми е, се надоврзува оваа. Епа со среќа, баш си одговарате.

Сопира сообракаен полицаец плавуша и и бара возачка дозвола. Тоа е она со розева боја и што има моја слика? Да, и одговара полицаецот и и ја бара сообракајната дозвола. А плавушата зачудена. Леле пак ли ќе ми праите тест?

Плавуша оди на интервју за работа во полиција. Шефот на полицијата: Ќе ви поставам неколку прашања. Колку е два по два? Аа. Четири, одговара. Во ред. А квадратен корен од 100, прашува полицаецот. 10? Добро, а кој бил виновен за тоа што настрадал Гоце Делчев? Плавушата молчи, мисли и после некое време одговара. Не знам. Добро размисли и дојди утре.

Пријателката и се јавува на плавушата. Те вработија ли? Не само што не ме вработија, туку и ми дадоа истрага за револуционерот Гоце Делчев да водам, се фали плавушата.

А знаете ли зошто плавуша скока во вода? Затоа што и рекле дека е добра риба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here