fbpx
17.8 C
Skopje

Веројатно нема да успеете: Ако успеете да пронајдете 12 точки на сликата, вие сте вистински гениј

АКТУЕЛНО

Добро погледнете, и пробајте пред да ве заболи главата, да ги најдете 12 точки на сликата. Ние сме на некој начин убедени дека нема да успеете во тоа. Ова не е гиф, туку статистичка слика која во себе содржи 12 точки. Тогаш, во што е проблемот, можеби се прашувате?

Фото

Точките се распоредени во колони, во секоја по четири, и стојат совршено симетрично, а проблемот е во тоа што, судејќи според коментарите, баш никој не може да ги види истовремено. Суштината е всушност во тоа дека кога погледот ви се фокусира на една од точките, вие ги гледате и останатите три во тој ред, но затоа останатите осум стануваат нввидливи.

Фото

Ова е популарната оптичка илузија со решетки која во 1870. година ја откри Лудимар Херман и истата од тогаш успева да ги збуни луѓето.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -