Најубавата техника за бојадисување велигденски јајца: Дознајте како да добиете мермерен изглед (Видео)

0
1

Велигден се наближува, па народот веќе размислува за бојадисување на велигденски јајца. Доколку ви здосадиле традиционалните техники за бојадисување, еве еден предлог кој можете да го испробате оваа година.

Научете како да добиете мермерен ефект со помош на маргарин.

Припрема: Земате онолку садови колку што имате боја. Во секој од нив ставете вода, боја и оцет. Претходно приготвените јајца потопете ги во садовите со боја, и чувајте ги се додека не примаат од бојата. Истурете го растворениот маргарин во некоја темна боја и во неа ставете ги јајцата. Секое јајце премачкајте го со масло откако ќе се излади.

Напомена: Доколку јајцата ви се во бела боја, за да го добиете посакуваниот ефект, најпрво ставете ги во бојата со растворениот маргарин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here