16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Научете ја лекцијата за животот од овој татко: Секој ден во пластична вреќа го пренесува синчето преку длабока река за да стигне до училиште

Се жалите од вашите секојдневни проблеми или ситници кои ве нервираат? Имате стрес поради глупости, се жалите од тоа како живеете? Ова е вистинската лекција за вас: На социјалните мрежи се појавија фотографии од еден основец кој на патот кон своето училиште секојдневно се соочува со сериозни препреки за навреме да стигне на настава.

Имено, на патот помеѓу неговиот дом и училиштето се наоѓа река на која нема мост, поради што секој ден ова дете влегува во пластична вреќа преку која неговиот татко го пренесува од еден брег до друг, а сè со цел детето да пристигне на настава суво и чисто.

Како што пренесуваат локалните медиуми, тој внимателно го сместува детето во вреќата, по што влегува во вода и трпеливо го остава на другиот брег. Истата постапка ја повторува и во текот на враќањето на детето од училиштето.

На овој начин, тој но и многу други деца во Виетнам секое утро пристигнуваат на настава во точно време.

Гестот на овој татко ги воодушевил корисниците на социјалните мрежи, а повеќето кои ја виделе објавата навеле дека се надеваат дека детето знае да го цени трудот на неговиот татко кој секое утро се погрижува тој да пристигне на настава и да се образова.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави