fbpx
24.8 C
Skopje

ФОТО: Што се случува со Охридското езеро?

АКТУЕЛНО

Во исчекувањето на формирање на новата Влада, освен што Македонија е во политичка и економска криза, Македонија забрзано запаѓа и во најголема криза во која бавно, но сигурно доаѓа до самоуништување на своите природни богатства.

Ако до пред некој ден сите се чудеа што се случува со главниот град Скопје, поради енормното загадување на воздухот, денеска сите се прашуваат што се случува со најстарото езеро во Европа, нашиот бисер – Охридското езеро.

Најзагрижувачко во целата ситуација е токму празнењето на Охридското езеро, за кое нема точна анализа но и не се превземаат никакви мерки за празнењето од надлежните институции од локалната и централната власт.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -