fbpx
1.8 C
Skopje

(Виц) Перица наплаќа рекет

АКТУЕЛНО

Таткото на Перица оди на пат, а на мајката и доаѓа швалерот. Мајката на брзина го праќа малиот во ормар. После кратко време таткото се враќа изненадно, па мајката го става и швалерот во ормарот. Тогаш малиот Перица се обраќа кон швалерот:

– Ама е темно овде. Да, да, одговара кратко швалерот.

Јас имам тениска топка, дали сакаш да купиш? Го прашува Перица. Потишина мали, ќе ја купам, колку чини? Сто евра, вели Перица.

Добро, ќе ја купам, само биди потивок те молам. Во недела малиот оди на црква заедно со своето семејство, влегува во исповедалната и вели:

Ама е темно овде. Ајде мали не сери, колку ти е рекетот?

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -