fbpx
26.8 C
Skopje

Дознајте дали некој ви го прислушкува телефонот

АКТУЕЛНО

Секој од нас може брзо и лесно да разбере дали е прислушкуван, или барем така вели најновиот изум, кои се прошири низ светот навистина брзо.

1. Наместо да напишете некој број, напишајте *#06# и потоа притиснете на Повикај. На екранот ќе ви се појави IMEI код на вашиот телефон. Видете и запомнете ги последните две цифри.

2. Одете во Опции, и најдете ја опцијата За телефонот. Тамо можете да го пронајдете вашиот IMEI.

3. Споредете ги цифрите – последните две бројки треба да бидат еднакви. Ако бројките се разликуваат, тоа значи дека сте биле под нечиј надзор.

Има и поедноставен начин. Доколку забележите дека вашиот телефон брзо загрева, дури и да не го користите, тоа значи дека некои процеси во телефонот се уклучени и работат.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -