31.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

Бездомник секој ден барал храна во контејнер: Еден ден ја пронајде оваа порака и од срце се расплака

Бездомник барал храна во контејнерот на еден ресторан. Гостите за тоа му кажале на менаџерот на ресторанот, а тој решил да направи нешто убаво.

Не можел да го игнорира фактот, па му напишал на бездомникот една порака.

„До личноста која пребарува во контејнерот барајќи нешто за јадење. Ти си човек и за тебе не е храна тоа што ќе најдеш во контејнер. Те молам, влези кај нас во текот на работното време и земи неколку парчиња топло јадење и чаша вода бесплатно. Без никакво прашање“.

Инаку, ова се случило во градот Фарго, во САД. Некој го фотографирал овој напис и го споделил со луѓето на социјалните мрежи.

Овој менаџер е вистински херој, зарем не?

поврзани објави

Последни објави