Mon. Oct 2nd, 2023

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров кој беше во посета на Хелсинки и Блед, каде се сретна со претставници на ЕУ, пред само еден час преку фејсбук статус рече дека ЕУ конечно треба да донесе позитивна одлука за датум за преговори за нашата држава.

После десет, повторувам десет препораки на Европската комисија дека сме подготвени да почнеме преговори за членство, со решение на нерешливото прашање поради кое изгубивме цела генерација, постигнувајќи европски компромис, ЕУ треба конечно да донесе позитивна одлука.

Благодарам Блед, време е за дома, стои во фејсбук статусот на Димитров.

Министерот имаше средба со Миро Церар од Словенија, на кој му се заблагодари за исклучително конзистентната и силна поддршка за почеток на нашите пристапни преговори со ЕУ. Словенија е инспирација и модел што треба да се следи, рече Димитров.

https://www.facebook.com/NDimitrovMK/videos/2461537994118541/

One thought on “Министерот Никола Димитров се огласи на фејсбук и испрати јасна порака до ЕУ: Време е за позитивна одлука”
  1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Leave a Reply

Your email address will not be published.