fbpx
1.8 C
Skopje

Знаете ли што точно значи стрелката покрај ознаката за гориво на инструмент таблата?

АКТУЕЛНО

Можно е и никогаш да не сте ја забележале иако ја има на скоро сите инструмент табли. Дури и да сте ја забележале, тешко дека сте се запрашале за што служи. Може да се наоѓа на десната страна од симболот во облик на апарат за точење гориво на бензинска станица.

Токму оваа положба ја оправдува целта на постоење на оваа стрелка. Таа покажува на која страна од автомобилот се наоѓа капакот од резервоарот за бензин.

Делува како прилично бесмислена функција (како може некој да не си го познава автомобилот до толку за да не знае каде да наполни гориво), но има ситуации во кои може да биде многу корисна.

На пример, ако изнајмувате (Rent a Car) или возите позајмен автомобил.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -