Fri. Sep 22nd, 2023

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа како полицијата во Германија запира автобус од Македoнија кој тргнал од Охрид.

Причина за запирањето е контролата на патниците и багажот кој се превезувале во автобусот. Од снимката може да се забележи како полицијата ги замолува патниците да го земат својот багаж и да влезат во собата за скендер.

Кога зпочнаа да ги стават своите торби и кутии кои што ги носеа, полицајците на скендерот забележаа за нив нешто невообичаено.

Тие барајќи недозволени работи како цигари и слични работи, забележаа тегли со ајвар кои им го привлекоа вниманието.

Покрај ајварот имаше и друг вид на зимници како компоти, туршии.

https://www.facebook.com/DativAkuzativ/videos/1608178002659403/

Leave a Reply

Your email address will not be published.