Fri. Sep 22nd, 2023

Според непотврдени информации на порталот „Трибуна“ половина од фудбалерите на фудбалскиот клуб од село Волино, Дебрца денеска се приведени за време на протестот организиран во истото место, Градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески се наоѓа во селото.

Според информациите што ги добиле од порталот Трибуна од терен, полицијата се однесувала брутално со демонстрантите, а нивните извори тврдат дека полицискиот началник спомнал „да се исчистело ѓубрето“, без да стане јасно дали мисли на собраните луѓе.

https://www.facebook.com/BatkoTane/videos/2531847056837999/

Целиот текст можете да го прочитате на Трибуна ОВДЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.