fbpx
35.8 C
Skopje

Винстон Черчил – таинствениот ловец на вонземјани

АКТУЕЛНО

Винстон Черчил, човек кој историјата го памети како лидер, политичар и допломат, има една изненадувачка страна, која останала за долго непозната.

Имено, британскиот премиер бил и еден од најраните торетичари на вонземјанскиот свет, пренесува CNET.

Тоа се гледа од малка позната скрипта на Черчил, кој е откриен неодамна во архивите на американскиот музеј, посветен на политика. Документите беа разгледани од астрофизичарот Марио Ливија и произлегоа госта интересни податоци.

Насловена „Сами ли сме во Вселената?“, скрипатата има 11 станици во кои Черчил раскажува, дека идејата, дека неможе да има други платени, погодни за живот, е малку веројатна. Тој раскажува дека е возможно да постојат други системи од планети и верува дека постојат повеќе идеи за меѓупланетарно и меѓуѕвездено патување.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -