6.8 C
Skopje
Tuesday, November 28, 2023

ВИДЕО: Само за помладите генерации – вака се служеше војска во ЈНА!

Веќе подолг период во Македонија не е задолжително да се служи воен рок, но пред 25 години такво нешто да се спомнеше ќе биде невозможно.

Постарите генерации сигурно добро се сеќаваат за времето на поранешната Југославија како се служеше воен период во Југословенската народна армија (ЈНА), за што раскажуваат на помладите генерации.

Сликовито, низ видео и фото во продолжение може да погледнете како изгледало сето тоа по хронолошки редослед:

ОНО и ДСЗ

ФРОНТ

БАНКЕТ

УНИФОРМА

СВЕЧЕНА ОБВРСКА

СУВ ДНЕВЕН ОБРОК

ДРНЧ

ЈНА ТЕТОВАЖА

ПРИБОР ЗА ЈАДЕЊЕ

ВОЕНИ ВЕЖБИ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=YEAXIoBPhBQ

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -