Домашната пица со лук и сирење се прави брзо, а со топлото тесто со повеќе сирење и лук е вистинска фантазија.
За тестото ви е потребно: 500 г брашно, за подлогата 10 г сол, еден квасец, околу 400 мл вода и малку маслиново масло.
Постапка при подготвување: Брашното добро го помешајте. Додадете ги квасецот и водата и измешајте. Смесата од вода и квасец додадете ги во садот со брашно и сол. Добро измесете додека тестото не се растргне добро и доволно.
Тестото нека одстои еден саат на топло место, а потоа распоредете го на два дела или повеќе помали делови.
За филот врз тестото ќе ви биде потребно: 4 глави лук, 3-4 лажици маслиново масло, оригано, морска солм 50 г сирењеи 50г кашкавал и малку бибер.
Приготвување: Измешајте го маслиновото масло и белиот лук кој ситно сте го исецкале и потоа премачкајте го тестото. Потоа додадете го сирењето ( може било која врста на сирење) сето тоа ставете го во рерна да се пече на 200 степени за околу 15 минути.
Пријатно јадење