Mon. Oct 2nd, 2023

портпаролот на ДУИ, Бујар Османи рече дека ДУИ во моментов одлучува дали да влезе во новото владино мнозинство или да поддржи малцинска влада.

Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи истакна дека за нив  малцинска влада не е сценарио за нови брзи избори, туку е пракса со која многу европски земји функционираат без никаков проблем.

Нивната конечна одлука ќе се знае во Понеделник.

На прашањето, дали е точно изјавата на Заев, дека веќе ги има потписите, Османи рече дека не може да коментира туѓи изјави.

Leave a Reply

Your email address will not be published.