30.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

ТАВ Македонија и „Виз ер“ најавуваат три нови авионски линии од Скопје

ТАВ Македонија и „Виз ер“ денес промовираа три нови авионски линии, кои ќе се обраќаат кон Малта, Рим и Ваксио – Шведска. Сето ова го потврди Министерството за транспорт и врски.

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисјаловски на својот официјален Фејсбук профил ги промовираше новите линии, кои ќе се воведат од јули оваа година.

Со тоа е зголемена и бројката на евтини дестинации, кои сега изнесуваат вкупно 29 за македонските граѓани. Воедно, „Виз ер“ го просјавија и 3.000.000 патник превезен во Република Македонија.

Мерките и политиките што ги спроведуваме во авио сообраќајот даваат конкретни и рекордни резултати. Три нови авио линии…

Posted by Vlado Misajlovski on Tuesday, February 28, 2017

поврзани објави

Последни објави