37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

ФОТО: Бизарно, посетител во зоолошка градина каменувале крокодил до смрт

Група на посетител во зоолошка градина во Тунис каменувале крокодил до смрт

Два големи камења го погодиле животнот во глава, набргу по настанот крокодилот починал поради внатрешно крварење.

 

Дивеењето на посетителите се случило во работно време и ова не е невообичајна појава во оваа северноафричка држава.

„Ужасно е, немате поим што се животните трпат од некој посетители. Ние неможеме да ставиме стража пред секој кафез. Луѓето треба да бидат свесни и да ги почитуваат животните“, во очај навел ветеринарот Амор Енаифер.

поврзани објави

Последни објави