fbpx
26.8 C
Skopje

ФОТО: Дури и рѓосан овој автомобил вреди 50.000 евра

АКТУЕЛНО

Kласичниот Jaguar E-Type од 1962 кој последниве две децении ги мина потполно запуштен во една гараќа, би можел да достигне цена на аукција дури од 44.000 фунти.

Jaguar E-Type сеуште се вбројува меѓу најубавите олдтајмери, што на жалост неможе да се каже за примерокот на фотографиите кој на прв поглед е зрел за на отпад.

Меѓутоа овој автомобил има еден скриен адут. Станува збор за редо примерок на E-Ty[e Series 1 Fixed Coupe, коај екслузивност осетно може да ја подигне вредноста на возилото.

Автомобилот е произведен во 1962 и регистриран во Британија. Оргинално, бил испорачан на купецот во сина боја, првиот сопственик го возел скоро 35 години пред да го продаде.

Овој сопстевни имал намера да го ремонтира, но тоа никогаш не му пошло од рака. Така од 1997 овој автомобил е заборавен во гаража, а пред неколку недели бил откриен во жалосна состојба.

Сепак аукциската куќа која на 2-ри април ќе го понуди тврди дека ова возило е во оргинална состојба, алудирајќи на тоа дека сите делови на него се фабрички.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -