31.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

ФОТО: Андора ја обои реката во боја на смарагдот

Властите во Андора се во барање на причината за труење која потекнува од локалната фабрика за флаширана вода, ја обоиле реката Валир во зелено и ги збуниле околните жители.

Министерството за здравје на оваа мала земја на Пиринеите, соопштиле дека бојата е биоразградлива и безбедна за луѓето и околината.

Бојата која се раствара после неколк часа, не остава никакви последици освен правење на неверојатни фотографии кој подсеќаат на пролсавата на денот на св.Патрик во Њујорк.

поврзани објави

Последни објави