30.8 C
Skopje
Saturday, June 15, 2024

Општина Центар го реновира осветлувањето во основните училишта

Општина Центар започна со комплетна санација на надворешното осветлување во седумте основни училишта на територија на општината.

„Првата интервенција е веќе извршена во основното училиште “Јохан Хајнрих Песталоци“. Постоечките улични светилки се заменети со 12 штедливи светилки во внатрешноста на дворното место, заменет е скинатиот кабел и четирите светилки во задниот дел од дворот на училиштето, кои не беа во функција, сега се поpравени. На влезот на училиштето поставени се двојно појаки светилки. Дополнително е осветлен и надворешниот паркинг, со многу посилно осветлување од постојното. Службите во општината извршија проверка и замена на светилките на игралиштето во основното училиште.

И во основното училиште “Коле Неделковски“ заменети се 10 појаки светла.

Денеска се врши интервенција во основното училиште “Св. Кирил и Методиј“. Општина Центар ќе продолжи со санација на комплетното осветлување во сите основни училишта, со цел поголема видливост, а со тоа и безбедност на учениците“, се вели во соопштението на општина Центар.

поврзани објави

Последни објави