2.8 C
Skopje
Thursday, November 30, 2023

Наместо најстариот пратеник, Вељаноски претседава на седницата

И покрај барањето на поголем дел од партиите конститутивната седница да ја води најстариот пратеник, првата седница на новиот пратенички состав ја отвори Трајко Вељановски.

Според Оливер Спасовски од СДСМ, во деловникот пишува дека седницата треба да ја води најстариот пратеник.

„Не треба да претседава Вељановски, треба најстариот пратеник. Продолжувате да го кршите деловникот“, рече Спасовски, на што Вељановски кратко одговори дека има разлика помеѓу праксата и деловникот.

Собранието го избра Владимир Ѓорчев од ВМРО ДПМНЕ за претседател на комисијата за избори.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -