32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Кристијан Воденски номиниран за „Чудо од дете“ во боречките вештини во Германија

Кристијан Воденски, македонскиот млад и талентиран 11-годишен борач кој живее во Франкфурт, Германија е номиниран за наградата „Чудо од дете“ во боречките спортови во земјата.

Воденски, кој беше добитник на оваа награда пред две години, сега има посериозна конкуренција. Покрај Воденски, за наградата дете-борач во 2016 година ќе се натпреваруваат уште Елвин Хубер, Алим Алиев и Мухамед Агаев.

Гласањето трае до 5 јануари, а својот глас за Македонецот Кристијан Воденски може да го дадете ОВДЕ.

поврзани објави

Последни објави