3.8 C
Skopje
Sunday, December 3, 2023

BMW ќе запре со производство на Gran Turismo 3?

Според изданието „BMW blog“, многу веројатно е веќе во продажба да не се појави верзијата „Gran Turismo 3“ и сите погледи ќе бидат насочени кон идната геренација од серијата „4 Gran Turismo“.

Логично е дека доколку и двата модели излезат во ист период, ќе биде тешко да бидат продадени истовремено, што значи и дека ќе ја намалат продажбата.

Предноста на „Gran Turismo 4“ е што имаат четири врати, како и нивниот надоврешен изглед кој е далеку подобар од „Gran Turismo 3“. Серијата од „Gran Turismo 4“ е речиси иста како и старата, со тоа што имаат зголемено растојание помеѓу оските за 7cm.

Следната „GT3“ пак се очекува да биде пуштен во продажба во 2019 година, иако за јавноста ќе биде прикажан година претходно. Таа серија ќе биде со целосно нов дизајн.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -