Sun. Oct 1st, 2023

Џон Поплетон е авторот на уметничките фотографии кои се насликани директно на гола кожа, на жени, користејќи флуоресцентни нијанси на виолетова, портокалова и зелена боја.

Уметностите се фотографирани под црвена светлина за производство навидум блескави слики. Џон додека ги подготвувал сликите работел во непрактична и морничава атмосфера за еден дизајнер.

Исходот од работата се исплати и повеќе отколку што очекувал.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.