35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Статусот на еден расплакан гинеколог што допре до многу луѓе

“Денес е најтешкиот ден во мојот живот. Како лекар јас помогнав на многу бремени жени и секој пат кога ќе одам на работа, се молам на Бога да се наградат сите мајки. Болката кај бремените жени е неопислива и не ги вклучува само деветте месеци од бременоста. Тие доживуваат многу нешта само за да донесат нов живот на светот.

Денес плачев затоа што изгубив жена. Понекогаш Бог има различни планови од нашите. Зошто оваа жена беше толку болна? Не можеше да има деца 14 години! Се обиделе in vitro и многу други методи познати на човекот, и таа поминала низ многу такви методи.

На крајот, Бог беше дел од науката и од човечкото знаење. Таа била бремена и покрај оваријалните цисти. Тие почнаа да исчезнуваат и нејзините проблеми како да исчезнаа, знаев дека Бог би го направил она што ни изгледаше неверојатно со својата величенственост и благодат.

По девет месеци, кога дојде време за раѓање, нејзиниот сопруг дојде во болницата, и јас ја оставив целата работа и сè што работев за да го посетам. Чекаше со часови, по седум часа беше многу тажно.

Ја  загубивме, но бебето остана живо. Пред да умре, таа го држеше бебето во рацете и се насмевна, рече: “Бог е најголем”, а потоа умре.

Бев уморен и тажен, отидов кај сопругот, за да му кажам што се случило, и откако му ја соопштив таа ужасна вест, тој се онесвести, најсреќниот ден во животот му се сврте. Денес ги изгубивме живот, создавајќи нов.

Ве молиме, почитувајте ги жените додека минуваат низ долината на смртта за да донесат нов живот. Почитувајте ги своите жени! Носењето на бебето во текот на цели девет месеци не е шега и породувањето  е голема жртва.

Го молам, Бог,да ги заштити сите што ја читаат оваа порака, а особено бремените жени.  Ве молам, ако имате некаков проблем со мајка си, отидете да ја видите. Таа доживеала многу за да ви даде живот.

поврзани објави

Последни објави