29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Син ја тужел мајката затоа што објавува негови фотографии на Фејсбук: Одлуката на судот е изненадувачка

Меѓу останатотo, мајката морала да ги избрише спорните објави.

Една Италијанка се нашла пред суд откако ја тужел нејзиниот 16 годишен син, а се поради фотографиите кои ги објавувала на социјалната мрежа Фејсбук.

Семејниот суд во Рим на мајката и забранил да објавува фотографии од својот, а ако го прекрши тоа и се заканува казна од 10.000 евра.

Имено, момчето покренал тужба против својата мајка затоа што на социјалната мрежа објавувала негови фотографии без негово знаење и дозвола, а поголемиот број од тие фотографии не ги направила таа.

Мајката на тинејџерот во моментов се во фаза за развод на бракот, па сигурно и тоа влијаело на неговата тужба.

Мајката мора да ги избрише овие фотографии, снимки и други објави кои имаат врска со нејзиниот син.

поврзани објави

Последни објави