Mon. Oct 2nd, 2023

Погледнете го најбогатото село во светот, се вика Хуаџи и се наоѓа во Кина. Ова село со право го носи епитетот село на најбогатите поради луксузните вили, облагодери, хеликоптери, автомобили и паркови кои ги имаат на располагање жителите на ова село.

Ова село брои околу 2000 жители и секој од нив има над 250 илјади долари на сметка и живеат во вили. Меѓутоа ова заедница функционира по одредени правила, па така тој што ќе сака да го напушти селото  и одлучи да се пресели на друго место ќе губи се. Ќе изгуби целата сума од банкарската сметка и вилата во која што  живее. Поради тие услови никој не се осмелува да го напушти селото.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.