13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Креирани нови синџири за кола кој се местат со далечинско

Еден чешки бизнисмен Петр Грос кој една ноќ многу се мачел да ги стави синџирите на колата за да слезе од планината каде што имал викендица, одлучил да направи нешто полесно и поефикасно.

Во текот на нередните години овој човек во својата работилница во сопствената фабрика за автомобилски делови во Чешка работел на нов уред сличен на синџири за коли

Напорната работа резултирала со нов механизиран систем кој се поставува на тркалото во вид на еден оклоп и има четири краци кој со далечинско се поставуваат директно на гумата, од нив излегвуаат челични шилци кој се отвараат кога е подмрзнат патот.

Грос планира да почне да ги произведува првите пластични уреди во Февруари и сака да направи и поголеми модели за автобуси и камиони.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави