10.8 C
Skopje
Friday, April 19, 2024
Платено политичко рекламирање

Евростатс: Во Македонија е најевтино да се јаде, погледнете ја мапата

Агенцијата Евростатс ги  спореди цените на храната и пијалоците  во сите европски држави. По нејзините податоци во Македонија убедиливо е најевтина храната.

После Македонија, држави во кој е евтина храната се Полска, Романија, Албанија, Србија и Бугарија. Од друга страна најскапо е во Швајцарија па потоа Норвешка, Данска, Исланд и Шведска.

Во Романија најевтин е лебот, а во Албанија месото. Доколку сакате да набавите риба, отидете во Бугарија, а во Полска се најевтини млечните производи. Истотака Бугарија има најевтини цени на алхохолните пијалоци и цигарите.

 

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

Последни објави