10.8 C
Skopje
Friday, April 19, 2024
Платено политичко рекламирање

ФОТО: „Лего“ коцка продадена за 12 илјади фунти

Најскапата „Лего“ коцка беше продадена за 12 илјади фунти. Таа тежи околу 26,65 грама и по форма е потполно идентична на коцките од популарната детска игра, со единствена разлика, изработена е од 14 каратно злато.

Коцката е со разбер 4 на 2 сантиметри, и е дел од лимитираната луксузна колекција на „Лего. Од 1979 до 1981 година, компанијата „Лего“ на своите вработени со повеќе од 25 години работен стаж им порадувала златни коцки.

Претохно ваков предмет во 2012 година беше продаден за 8 илјади фунти.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

Последни објави