37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

„Aston Martin Vantage V8“ со неверојатни предности

Минатата година достапен беше моделот „DB11“, но за новата 2017. година од страна на „Aston Martin“ најавуваат сосема нов модел „Vantage“ кој на пазарот ќе биде достапен кон крајот на годината.

Како што најавија од самата компанија, новиот модел на „Vantage“ ќе го има најдоброто управување од било кој модел на „Aston Martin“ досега и ќе биде базиран на најновата алуминиумска архитектура.

Новиот модел ќе биде многу полесен, подолг и понизок во однос на сегашниот модел. Промени ќе има и под хаубата, па така „Vantage“ ќе биде прв автомобил кој ќе има корист од договорот помеѓу „Aston“ i „Mercedes“.

поврзани објави

Последни објави